Share

106 години отбеляза ДСХ „Мария Луиза” в Свищов

сряда, 1 юни, 2016, 11:14ч.


1
Домът за стари хора в Свищов отпразнува своята 106 годишнина с празнична програма и много гости. В началото на тържеството беше отслужен празничен благослов от Отец Евгений, по време на който всички се помолиха за здравето на домуващите и благополучието на Дома.

За празничното настроение се погрижиха: Танцов състав от гр. Свищов с ръководител Явор Узунов, Танцова формация “Фолклорен извор” – с. Царевец, Трио “Нове” с ръководител Корнелия Чекелева, ККП “Нове” – гр. Свищов, деца от СОУ “Николай Катранов” – гр. Свищов и представители на ДСХ в лицето на председателят на Съвета на потребителите Кремяна Бакърджиева и членовете на хор “Живот без грижа”, както и Петрана Апостолова – потребител на социални услуги. На събитието присъстваха кметът на Община Свищов Генчо Генчев, който приветства всички с празника, председателят на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов, секретарят на Общината Любомира Петрова, ръководителят на общинска служба „Социални дейности” Анелия Димитрова, директори на дневни центрове за социални услуги от гр.Свищов и представители на специализирани институции от страната.

Директорът на ДСХ „Мария Луиза” Сийка Петкова благодари на кмета Генчо Генчев и общинското ръководство за вниманието и оказваната системна подкрепа, и поздрави гостите. Г-жа Петкова се обърна към домуващите, като им пожела здраве, дълголетие и достойни старини. На персонала работещ в дома, тя благодари за търпението и полагания ежедневно благороден труд. „Грижата за старите хора е мост между поколенията, синовен дълг и израз на хуманизма в човешките отношения”, каза тя.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Камен Алексиев стана зам.-областен управител

Бившият общински съветник Камен Алексиев е назначен за зам.-областен управител на Велико Търново, съобщиха от Областната администрация в старата столица.…

Затвори