Share

Музикално-драматичен театър “Константин Кисимов”



tarnovo-theatre1

На 14 юли 1952 г. се създава професионален окръжен театър на базата на съществуващите любителски театри във Велико Търново, Горна Оряховица и Трявна, който се помещава в читалище “Надежда”. За негов директор е назначен Никола Шиваров. Първата премиера е на 18 септември – “Любов” от Орлин Василев. На 1 януари 1956 г. театърът става държавен. За първи път пристига актьорска група от ВИТИЗ “Кръстьо Сарафов”. През следващия театрален сезон експериментално се създава уникален в страната театър с две звена – драма и оперета. На 20 април 1971 г. тържествено се открива новата театрална сграда с постановката “Под игото” на режисьора Симеон Шивачев.

МДТ “Константин Кисимов” е уникална театрална форма. Поставят се едновременно драматични и музикални спектакли на голяма и камерни сцени. Правят се съвместни постановки с участието на двата състава, много концерти, шоупрограми… Постановките на театъра се играят из цяла България и гастролират в чужбина. МДТ “Константин Кисимов” разполага с голяма и камерна зала. Салонът има 644 седящи места, 219 от които са на балкона. Камерна зала съдържа 120 седящи места.

Директор на МДТ “К. Кисимов” е Васил Вълчев.

4b3a3ed95e881_2_Vasil-Vasilev-MDT

Програмата на представленията можете да видите тук.

Адрес и контакти:
5000 Велико Търново, ул. “Васил Левски” № 4
Телефони:
062 62-35-31 – Билетна каса
062 62-46-49 – Организатори
E-mail: teater_vt@abv.bg
http://www.teatarvtarnovo.com

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Изкуство
Регионална народна библиотека “П. Р. Славейков”

През ноември 1889 г. е създадена "Публична народна библиотека" със свой печат, устав и правилник на базата на "Устав на...

Затвори