Share

Предадоха на съд мъж, опитал се да подкупи полицаиpolitsiya

 

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 63-годишен шофьор, дал 50 лева на полицейски служители, за да не му съставят акт за нарушение – престъпление по чл. 304а, пр. 3-то вр. чл.304, ал.1 от НК.

Обвинението срещу Христо С. е затова, че на 25.03.2016 г. в град Свищов дал дар – 50 лева  на полицейски орган – двама полицаи  в група „Охранителна полиция“, РУМВР гр. Свищов,  за да не извършват действие по служба — да не вземат отношение, за констатирано нарушение по Закона за движение по пътищата – за това, че обвиняемия при управление на влекач „Даф“ предприел в нарушение  маневра изпреварване на полицейски автомобил, както и за извършено нарушение – непредставен годишен преглед за техническа изправност на МПС.

Обвиняемият работи като шофьор. На 25.03.2016г. двамата полицаи извършвали обход в гр. Свищов, като се движели със служебен автомобил Дачия „Логан“. В района на бензиностанция забелязали, че след тях се движи товарен автомобил влекач марка “Даф.” Водачът на влекача предприел неправилна маневра, като изпреварил патрулния автомобил,  без да прецени правилно предавката, скоростта си на движение, като и големината и дължината на управлявания от него автомобил. Виждайки неправилно предприетата маневра, полицаите спрели водача за извършване на проверка, при която установили, че автомобилът не е преминал годишен технически преглед. Обвиняемият  изглеждал видимо притеснен и докато му разяснявал нарушенията и последствията от тях, мушнал  в джоба на единия полицай банкнота от 50 лв.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд В. Търново.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в About Veliko Tarnovo
Veliko Tarnovo

Veliko Tarnovo (Bulgarian: Велико Търново, sometimes transliterated as Veliko Turnovo) is a city in north central Bulgaria and the administrative…

Затвори